ÀBOP: Vrouwen mogen nimmer worden uitgesloten
08 Mar 2023, 14:36
foto


Gelijkwaardigheid van de vrouw is één van de meest kenmerkende zaken die leiden tot een goed gebalanceerde samenleving. De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) is zich ervan bewust dat deze basisgedachte van eminent belang is om vooruitgang voor eenieder te realiseren. Vandaag, 8 maart, wordt voor de 46e keer, deze bijzondere dag herdacht. Wij in Suriname kennen de kracht van de vrouw. Zij vervult een belangrijke rol in ons leven en wel vanaf het prille begin en kan en mag zij nimmer uitgesloten worden.

Suriname staat op de 44ste plaats op de Global Gender Gap Report 2022. In 2021 stond ons land nog op de 51e plaats. Dit is een duidelijke indicatie dat het beter gaat met de positie van de vrouw in ons land als het gaat om gendergelijkheid. Echter beseft de ABOP dat het vele malen beter kan.

Het thema dit jaar is DigitALL: Innovation and technology for gender equality. We kunnen er niet omheen dat in deze globaliserende en digitale wereld de vrouw die plek verdient die haar toekomt. Echter moet er meer gebeuren om dit te realiseren. Op ICT-gebied komt het nog vaak voor dat men deze baan als 'mannenbaan' kenmerkt.  De mannen zullen moeten beseffen dat zij onderdeel zullen moeten zijn van het veranderingsproces.

De ABOP maakt zich als partij met gedeelde regeermacht ook sterk voor de Surinaamse vrouw op dit gebied. Binnen de partij krijgt de gendergelijkheidsgedachte ook steeds meer vorm. Vrouwelijke ministers worden voorgedragen, maar ook een aantal parlementariërs van de partij is vrouw. De inclusie van de vrouw komt gestaag maar zeker op gang.
De ABOP feliciteert de Surinaamse gemeenschap met deze dag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May