Eerste groep 'healthy officers' geïnstalleerd in Marowijne
06 Mar 2023, 04:51
foto
Met medewerking van diverse instanties is de eerste groep van 'healthy lifestyle officers' geïnstalleerd in Marowijne. Het doel is om een gezonde leefstijl te bevorderen.


In het Nucleus centrum te Marowijne is zaterdag de eerste groep van ‘healthy lifestyle officers’ geïnstalleerd. Districtscommissaris (dc) Olivia Domini toonde zich verheugd met de keus voor de installatie in Marowijne. “Jullie zijn bijzonder om je zo in te zetten om anderen te helpen, en ook nog op vrijwillige basis.” Het Healthy Lifestyle Officer Programma is gericht is op het bevorderen van een gezonde levensstijl door en voor jongeren.

Een initiatief ontstaan tijdens de Covid-19 pandemie door de effecten daarvan en de ontstane economische situatie in het land. Steeds meer jongeren zijn namelijk in een isolement geraakt. En informatie voor jongeren die in zo’n situatie verkeren, is meer dan ooit noodzakelijk. Het gebrek aan de juiste informatie kan leiden tot suïcidaal gedrag, verslaving, verlies van normen en waarden, drop-outs, geweld, criminaliteit kortom: ongezond leven.

In 2021 is het initiatief genomen om een Healthy Lifestyle programma te ontwikkelen, met de ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid. Directeur Rakesh Gajadhar-Sukul, is content met de ontwikkeling van het programma. “Jullie zijn nu ready en hebben voldoende grondslag om in het veld ondersteuning te bieden.” Ook Patrick van Genderen die dc Clyde Hunswijk vertegenwoordigde, gaf aan dat er ook vanuit het commissariaat ondersteuning wordt geboden. Newmont noemde de healthy lifestyle officers ‘change agents’ en omarmt dit programma, omdat dit valt onder de “health values” van de organisatie.

De voorzitter van het healthy lifestyle programma, Angela van der Kooye, vond het een bijzonder moment om in Marowijne te zijn en het startsein te geven voor de promotionele activiteiten op scholen, jongerenorganisaties en/of buurtorganisaties. De Healthy Lifestyle Officers, komen uit de districten Wanica, Paramaribo, Commewijne, Nickerie en Commewijne. Zij zullen binnen hun eigen netwerk en leefklimaat, impactvol communiceren met jongeren van 12-21 jaar.
In de volgende wervingsperiode wordt gehoopt ook healthy lifestyle officers te installeren uit de andere districten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May