Politiebaas garandeert veiligheid; ondernemers bezorgd
06 Mar 2023, 00:00
foto


Dinsdag worden duizenden mensen in het centrum van Paramaribo verwacht. Naast de gebruikelijke drukte met Phagwa, houden de ABOP/PL een massameeting in het André Kamperveenstadion, waarbij ook de verjaardag van ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk wordt gevierd. Ondernemers in de binnenstad krijgen het echter benauwd. Zij hopen dat de veiligheid is gegarandeerd en hun have en goed beschermd zijn. Waarnemend korpschef Ruben Kensen om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er extra maatregelen getroffen zijn.

Er worden honderden bussen met mensen uit alle delen van het land verwacht op de massameeting. Het wordt een krachtmeting, hebben de politieke leiders aangekondigd. Op het Onafhankelijkheidsplein worden er ook festiviteiten georganiseerd. Verwacht wordt dat het heel druk zal worden. Ondernemers vrezen dat de situatie net als op 17 februari uit de hand kan lopen. "Wij laten ons niet verrassen en hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen", benadrukt Kensen.

Alle eenheden zijn op scherp, zegt de politiebaas. De politie volgt ook de sociale media om gelijk in te kunnen spelen op ongewenste situaties. De gemeenschap hoeft niet ongerust te zijn, zegt Kensen. Er zijn verschillende strategieën uitgewerkt. De excessen van 17 februari zullen zich niet herhalen, benadrukt de waarnemend korpschef.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May