VTRS: We komen in de gevarenzone
04 Mar 2023, 08:43
foto
President Chan Santokhi heeft een gesprek gehad met de vertegenwoordigers van radio- en televisiebedrijven over zorgpunten die de sector al langere tijd aankaart. De aanpak van de problemen blijft echter uit.


Binnen twee weken moet een team bestaande uit stakeholders van radio- en televisiebedrijven oplossingen presenteren over de zorgpunten van de sector. "We komen in de gevarenzone, daarom hebben we tijdig de president op de hoogte gesteld," zegt Anwar Lall Mohamed. Hij is voorzitter van de Vereniging Radio- & Televisiebedrijven Suriname (VTRS).

De vereniging vindt dat er ondanks eerdere gesprekken, nog geen serieuze acties zijn ondernomen om de veel besproken zorgpunten aan te pakken. Het gaat onder andere om de transparantie bij de berekening van spectrum gelden, de hoogte van de tarieven van Telesur en de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, de EBS- en SWM-tarieven en de verlenging van een aantal omroepvergunningen.

Lall Mohamed heeft het staatshoofd vrijdag voorgehouden dat een aantal leden door de drukkende kosten al bezig zijn te "downsizen en vrezen dat ze zonder spoedige oplossing, genoodzaakt zullen zijn te sluiten." Ook de hoge prijzen bij de import van de componenten voor omroepbedrijven, verzwaren de exploitatiekosten.

Na een virtueel gesprek met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme heeft president Chan Santokhi, een team van stakeholders samengesteld dat de knelpunten moet bespreken. Hij verwacht binnen twee weken oplossingsmodellen. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May