Curtis Hofwijks tegen aanvraag vergunning voor acties
28 Feb 2023, 00:00
foto
Activist Curtis Hofwijks vindt het jammer dat de politie een eenzijdig bericht heeft gelanceerd dat niet juist is. (Foto: René Gompers)


Activist Curtis Hofwijks vindt het jammer dat de politie Public Relations een eenzijdig bericht heeft gelanceerd dat op essentiële punten niet klopt met hetgeen besproken is met hem op bureau Keizerstraat. Hofwijks zegt om een reactie gevraagd aan Starnieuws, dat het niet waar is dat hij akkoord gegaan is met het nodig zijn van een vergunning bij protestacties. Hij heeft ook niet aangegeven dat actieleiders opgepakt mogen worden als er geen vergunning is voor een protestbijeenkomst. 

De politie heeft haar zienswijze gepresenteerd. Iedereen is het met elkaar over eens dat wat op 17 februari gebeurd is, zich nooit meer mag herhalen. Er is gesproken over de algehele veiligheid rond protesten en hoe de rust kan worden behouden.

Hofwijks benadrukt dat vreedzaam protest een grondrecht is van burgers. Hij blijft erbij dat daar geen vergunning voor moet worden aangevraagd. De politie stelde tijdens het onderhoud met Hofwijks zondag dat bij wet er regulering plaatsvindt. Over deze kwestie verschilde hij van mening met de politie.

Er zijn punten geweest waarover er geen overeenstemming is. Op andere punten was er overeenstemming zoals het hebben van een ordedienst, waarbij de personen zich bijvoorbeeld via een vest kunnen onderscheiden. Curtis is ook bereid de politie vooraf te melden als er een actie wordt gehouden, waardoor ze zich ook kan voorbereiden. Er is verschil van mening over het niet toestaan van een soundtruck.

Hofwijks antwoordt op een vraag dat de actiebereidheid hoog is. Er zijn ook plannen om acties te voeren. Nagegaan wordt welk model op dit moment het beste is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May