Zijing Mining zal investeringen Rosebel uitbreiden
26 Feb 2023, 00:57
foto
De delegatie van Zijing Mining die Rosebel heeft overgenomen, is vrijdag ontvangen door president Chan Santokhi. Hij werd bijgestaan door minister David Abiamofo. (Foto: Kabinet van de President)


De oprichter van Zijing Mining, de General Manager alsook de Manager die de Rosebel Gold Mines zal leiden hebben het plan van aanpak Rosebel gepresenteerd aan president Chan Santokhi. Het staatshoofd gaf aan dat Suriname openstaat voor investeerders en dat die mogen rekenen op volledige ondersteuning van hem.

De Zijing delegatie zei ingenomen te zijn met de ontvangst en dat er nagegaan zal worden, waar nog interesse bestaat vanuit Chinese bedrijven om te investeren in Suriname. Het management van Zijing gaf aan dat de operaties te Rosebel op de gebruikelijke wijze voortgang zullen vinden.

Er zullen investeringen worden gepleegd, om niet alleen meer te halen uit de bestaande mijn, maar ook dat de aandeelhouders, de Staat en de werknemers er beter van zullen worden. Tevens sprak het management van Zijing de hoop uit, dat de werkzaamheden niet zullen worden gestagneerd.

President Santokhi hoppt dat de werkzaamheden vlot zullen verlopen en wenste het management van Zijing Mining succes toe met de plannen te Rosebel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May