MZ slaat alarm over wateroverlast Oost-Suriname
24 Feb 2023, 12:17
foto
De polikliniek van de Medische Zending te Gonini in Oost-Suriname heeft te kampen met wateroverlast. (Foto: MZ)


De Medische Zending (MZ) slaat alarm over gebieden in Oost-Suriname die te kampen hebben met wateroverlast. De polikliniek te Gonini is onder water gelopen, terwijl de kans dat ook Gaakaba te maken zal krijgen met wateroverlast, groot is.

Op Gonini zijn ook de woningen onder water. Enorme regenval in het zuidoosten van Suriname heeft ervoor gezorgd dat dorpen in het oosten onder water lopen. De gezondheidsmedewerkers van MZ zijn geëvacueerd en ondergebracht in de plaatselijke kerk.

De poli van Lawatabiki is nog droog maar het plaatselijke vliegveld staat echter al een week onder water, waardoor vluchten niet kunnen worden uitgevoerd. “De situatie is alarmerend en triest. Alle hulp is welkom”, luidt de noodkreet van MZ-medewerker Meriam Diso.

De lokale bewoners hebben hun heil gezocht in kampen die hoger liggen. MZ-directeur Herman Jintie zegt dat samen met het Nationaal Coördinatiecentrum er alles in het werk wordt gesteld om de situatie onder controle te krijgen.

De wateroverlast in het oostelijke deel van het land is ook aan de orde gesteld tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee. De verdaagde vergadering wordt vanmiddag voortgezet.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May