Vrijwillig teruggave meerdere percelen Sabaku Village
21 Feb 2023, 07:52
foto
President Chan Santokhi maandagavond in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling.


Uiterlijk 28 februari moet er duidelijkheid zijn over de status van gronden die zijn uitgegeven in het Sabaku Village. De presidentiële commissie die bezig was met  het onderzoek had nog zes maanden tijd gevraagd. De commissie heeft nog een maand de tijd gekregen, na overleg in de regeringstop. Onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk wordt nagegaan wie meerdere percelen heeft gekregen. Zij worden bewogen om vrijwillig afstand te doen hiervan. Dit zei president Chan Santokhi maandagavond in De Nationale Assemblee.

Er is overleg geweest met waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh. Zij heeft aangegeven dat het Openbaar Ministerie een eigen rechtmatigheidsonderzoek doet. De commissie heeft zich beziggehouden met procedures, het administratieve en bestuurlijke deel. Ook is er juridisch advies ingewonnen. Het rapport van de commissie is twee weken geleden overhandigd aan de president.

De president deelde mee dat er percelen vrij zullen komen op Sabaku Village die weer uitgegeven zullen worden aan mensen die deze dringend nodig hebben. Hij verwacht dat de zaken rond de gronduitgifte, eind van de maand structureel opgelost zullen worden. Wie niet wil meewerken aan vrijwillige teruggave, daar zal met juristen worden nagegaan wat de verdere procedure is. 

De eerste ronde van de regering is rond 22.40 uur afgesloten. De tweede ronde van De Nationale Assemblee is voor vandaag om 10.00 uur gepland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May