NDP-fractie wil onderzoek laffe mishandeling Jones
20 Feb 2023, 02:53
foto


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft met afschuw kennis genomen van de brute wijze waarop haar lid Ebu Jones is mishandeld door enkele wetsdienaren tijdens de uit de hand gelopen volksprotest van 17 februari 2023. Er wordt een diepgaand onderzoek geëist naar het politieoptreden tegen Jones.

Het lid Jones was uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger aanwezig ter plaatse en heeft de noden van de protesterenden aangehoord en geprobeerd de gemoederen die hoog opliepen te kalmeren. Verder zal het de samenleving niet zijn ontgaan dat het lid een gewonde politieagent heeft bijgestaan. Uit diverse beelden is te zien dat het lid, dat zich naar zijn voertuig wilde begeven, zwaar onder handen is genomen door de politie, zonder dat er aanleiding daartoe voor was. De fractie is van oordeel dat deze actie van de politie, om een volksvertegenwoordiger op zo een laffe wijze te mishandelen, een rechtstreekse aanval is op de rechtsstaat.

Assembleelid Ebu Jones (in wit overhemd) krijgt een ferme klap van een politieman.

De fractie van de NDP veroordeelt met klem dit optreden van de politie waarbij het Assembleelid Jones slagen heeft moeten incasseren, in kennelijk een zoveelste poging om het lid te intimideren en het zwijgen te doen opleggen voor zijn kritische optreden in De Nationale Assemblee.

De fractie eist een grondig onderzoek naar het optreden van de politie; zowel in als buiten De Nationale Assemblee. Wij zijn van mening dat de vreedzame protesten uit de hand zijn gelopen door toedoen van het optreden van de politie. De betogers hebben de poorten van DNA massaal bestormd nadat er vanuit de politie op het terrein van DNA is geschoten. Er was totaal geen aanleiding voor het schieten en dat is onzes inziens de oorzaak van de escalatie van het volksprotest. Wij eisen een grondig onderzoek naar de handelingen van de politie in deze en bij het optreden waar het lid Jones onterecht en hardhandig is aangepakt, stelt de NDP-fractie.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May