Vicepresident gelooft in herstel economie
17 Feb 2023, 01:34
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk donderdag in De Nationale Assemblee.


NPS-fractieleider Gregory Rusland heeft De Nationale Assemblee donderdag formeel geïnformeerd dat zijn partij per woensdag 15 februari uit de coalitie is gestapt. In de komende dagen zal afgestemd worden met de leiding van DNA over de afhandeling van het een en ander. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat hij het besluit van de NPS betreurt, maar dat het gerespecteerd wordt. Brunswijk erkende dat het volk het zwaar heeft, maar is ervan overtuigd dat de regering op de goede weg is om de economie te herstellen. Hij benadrukte dat hij niet van oordeel is dat halverwege de rit de stekker eruit moet worden getrokken.

“Dit land zal ons dankbaar zijn dat wij gedurfd hebben gestadig te werken aan het herstel van de economie”, sprak Brunswijk. Hij wenste de NPS veel succes toe en zei dat hij uitkijkt naar een constructieve begeleiding van het beleid. De regering heeft een beroep gedaan op de ministers van de NPS om het traject van de begrotingsbehandeling af te handelen. De vicepresident bracht in herinnering dat het land is overgenomen met problemen op haast alle fronten. Hij gaf aan dat voor het uitvoeren van het herstelprogramma, de regering genoodzaakt was ondersteuning te zoeken bij het IMF.

De regering is vastbesloten op basis van het programma, het volk te redden van de ondergang. Brunswijk stelde dat in het belang hiervan harde noten gekraakt moeten worden vooral met de afbouw van de subsidies. Dit zal drukken op de kosten van levensonderhoud, maar de regering heeft volgens hem gezorgd voor ondersteuning voor de zwakkeren middels een goed uitgewerkt systeem van subject subsidie. De regeringsfunctionaris wees ook op de leefomstandigheden in het binnenland die moeilijker worden. Echter vertrouwt hij erop dat met het sociaal programma en aangekondigde maatregelen, deze regering op de goede weg is om de gewenste verlichting te brengen in de leefomstandigheden van het volk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May