SRD 100 miljoen nog niet beschikbaar voor gezondheidszorg
13 Feb 2023, 16:47
foto
NDP-fractieleider Rabin Parmessar


NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft vandaag bij de begrotingsbehandeling aan de orde gesteld dat van de in juli beloofde SRD 100 miljoen voor de gezondheidszorg nog niets terecht is gekomen. Ziekenhuisinstellingen hebben nog geen cent van dit geld gezien. Ook Edgar Sampie (ABOP/PL) had eerder hier aandacht voor gevraagd, voerde aan dat mensen doodgaan. De regering is haar belofte niet nagekomen.

De president heeft in De Nationale Assemblee meegedeeld vorig jaar dat om de problemen in gezondheidssector aan te pakken SRD 100 miljoen beschikbaar zou worden gesteld. Parmessar zei van gezondheidsinstellingen te hebben vernomen er nog geen cent is gezien van het geld. Hij wil dat de regering met een duidelijk antwoord komt over deze kwestie.

De gezondheidszorg heeft de beloofde middelen hard nodig. Sampie merkte op dat hij gesprekken gevoerd heeft met ziekenhuizen. Met het oog op de toezegde middelen zijn bestellingen voorbereid. Het Assembleelid liet duidelijk blijken dat hij het niet in de haak vindt dat het geld nog niet beschikbaar is gesteld. Het wil weten of het nog in de planning is om het bedrag over te maken voor de gezondheidszorg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May