DA'91 afdeling Paramaribo: De regering is één en ondeelbaar
09 Feb 2023, 18:38
foto


De vicepresident R. Brunswijk maakt er gewoonte van zich te distantiëren van het gevoerde beleid waar hij part en deel van is. In zijn laatste reactie verschoont hij zich van het gevoerde fiscaal beleid van de regering door te zeggen dat het volk opdraait voor verhoogde inkomsten van de staat en dat hij dat onrechtvaardig vindt.

DA’91 ziet de verhoging van de inkomsten van de Staat als onrechtvaardig indien het steeds weer uit en alleen uit de zakken van het volk geklopt wordt met alle gevolgen van dien. De oplossing vereist politieke wil en samenwerking met andere leden van de regering en coalitie om te zorgen voor een evenwichtige en rechtvaardige verdeling van de fiscale verplichtingen en om oplossingen te vinden die de levensstandaard van het volk verbeteren. Hoe kan de vicepresident zijn verantwoordelijkheid niet nemen en de schuld van wanbeleid schuiven op zijn coalitiepartners.

In een regering waarin de regering als één en ondeelbaar beschouwd wordt, zijn alle regeringsleden, inclusief de vicepresident, verantwoordelijk voor de beslissingen en acties die worden genomen. Het schuiven van de verantwoordelijkheid op coalitiepartners is in strijd met het idee van een eenheid en kan beschouwd worden als politiek manoeuvreren of vermijden van verantwoordelijkheid. Het is beter om de verantwoordelijkheid te nemen en samen met de coalitiepartners naar oplossingen te zoeken voor eventuele problemen. De vicepresident gaat te zijner tijd de schuld aan zijn partners geven en tijdens de verkiezingscampagne “mooi weer” spelen en doen alsof hij van de prins geen kwaad afweet.

Het geven van de schuld aan coalitiepartners tijdens een politieke campagne en het presenteren van zichzelf als een onschuldige partij kan beschouwd worden als politiek opportunisme en ontbreken van integriteit. Het is belangrijk voor politieke leiders om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties en beslissingen, ook als deze fouten bevatten, en om samen te werken met hun coalitiepartners om oplossingen te vinden in het belang van het land en haar burgers.

De vicepresident geeft zichzelf en zijn regering en coalitie een brevet van ongeschiktheid door te zeggen dat door het beleid van de regering het volk verder verarmd en dat ze dit beleid niet verdiend. De vicepresident zou aan zelf reflectie moeten doen en daar consequenties aan verbinden. Het zou van wijs en goed beleid getuigen indien de vicepresident en zijn -zoals zelf aangegeven- ongeschikte regering - de oliemaatschappijen en de goudbedrijven zou uitnodigen om over een deel van hun "windfall profit" (winsten zonder bedrijf economische inspanning) te kanaliseren naar dat zelfde getergd volk. Als de uitspraken van de vicepresident waar zijn, dan is het noodzakelijk dat hij verantwoording neemt voor zijn rol in de regering en de effecten van het beleid dat ze hebben uitgevoerd. Het is belangrijk om transparant te zijn over de effecten van beleid en om verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen daarvan.

Het idee om een deel van de "windfall profit" van oliemaatschappijen en goudbedrijven te besteden aan het getergde volk, is interessant en kan een oplossing bieden voor de sociale problemen die door de verarming zijn veroorzaakt. Dit vereist echter politieke wil en samenwerking met de betrokken bedrijven en instellingen om te zorgen voor een rechtvaardige en effectieve implementatie.
Bovendien willen wij ervan uitgaan dat de vicepresident wetende hoe ernstig het volk is verarmd, volledig voldoet aan zijn belasting verplichtingen en er ook op toeziet dat alle goudproductie uit de kleinschalige goudsector langs de legale weg wordt afgehandeld.

DA’91 Afdeling Paramaribo
Sudesh Ramdattewarie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May