Nieuw directieteam EBS met Brunswijk aan het stuur
02 Feb 2023, 06:41
foto
De nieuwe EBS directie die gisteren is benoemd. Van links naar rechts: Robert Pancham (COO), Leo Brunswijk (CEO), Lesley Rahan (CFO) en Marcel Eyndhoven (CTO).


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt namens de regering hartelijk dank aan zijn jongere broer Leo Brunswijk die zijn schouders onder het werk wil zetten als directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Er is een nieuw directieteam aangetreden bij het staatsbedrijf. Leo Brunswijk heeft aangegeven zich allang voorbereid te hebben op deze functie. De vp merkte op dat het nieuwe team aantreedt in een periode waar er sprake is van verhoging van tarieven. Er moet elektriciteit gebracht worden naar de mensen, maar deze moet betaalbaar blijven.

Marcel Eyndhoven blijft belast als Technisch Directeur (CTO). Ismanto Adna is onder dankzegging teruggetreden uit de functie Financieel Directeur (CFO) en zal als financieel adviseur van de nieuwe CEO zijn ondersteuning blijven geven aan de organisatie. Robert Pancham is benoemd tot Operationeel Directeur (COO) en Lesley Rahan is Directeur Financieel Beheer (CFO).

Leo Brunswijk was president-commissaris van EBS. Het is nog niet duidelijk wie zijn opvolger wordt. Starnieuws verneemt dat de ABOP én de VHP de post claimen.

Tijdens een buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op het hoofdkantoor heeft de benoeming plaatsgevonden van de nieuwe directieleden van EBS. De vergadering werd voorgezeten door de vp.

Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March