ABOP en PL kondigen voortzetting samenwerking aan
29 Jan 2023, 02:53
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk en PL-topper Paul Somohardjo zullen doorgaan met de samenwerking. De verkiezingscampagne is aangekondigd. (Beeld: Apintie)


De ABOP en Pertjajah Luhur (PL) hebben hun verdere samenwerking zaterdagavond aangekondigd tijdens de opo yari vergadering op het Volksplein in Nickerie. ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk heeft aangegeven dat deze twee partijen de as zijn van de samenwerking, waar meer partijen welkom zijn. Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, zei alle vertrouwen te hebben in de ABOP. Brunswijk heeft zich steeds gehouden aan zijn gegeven woord.

De twee politieke leiders zeiden op de druk bezochte vergadering dat de samenbundeling heel belangrijk is. Dit heeft zijn voordelen opgeleverd bij de verkiezing in 2020. Als er eenheid is onder de Javaanse bevolking en de Marrongemeenschap zal deze combinatie onverslaanbaar zijn. Brunswijk merkte op dat deze twee bevolkingsgroepen het meest achtergesteld zijn in het land. Zij zullen hun positie moeten opeisen. Daarvoor is het nodig dat de achterban vertrouwen stelt in de twee leiders.

Somohardjo merkte op dat door de verdeeldheid onder de ruim 70.000 Javanen hun weerspiegeling in de maatschappij niet is wat het wezen moet. Ze zijn nauwelijks vertegenwoordigd in de politiek of in het bedrijfsleven. Ook op de universiteit zijn ze onvoldoende zichtbaar. Javanen zijn volgens Somohardjo de meest geïntegreerde bevolkingsgroep maar ze zijn er niet beter van geworden.

Brunswijk en Somohardjo voerden aan dat de PL bezig is met een comeback. De opkomst in december in het partijcentrum van de PL en deze in Nickerie tonen dat aan. In Nickerie had de PL in 2015 een zetel veroverd. Somohardjo heeft zich in Nickerie gevestigd. Hij merkte op dat velen die de partij hadden verlaten, weer teruggekomen zijn naar huis. Beide politici verwachten bij de komende verkiezing een goede beurt te zullen maken in het westelijke district. Dit geldt volgens Brunswijk ook voor diverse andere districten.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March