Unicef en AWJ houden minibeurs over kinderrechten
28 Jan 2023, 14:35
foto
Minister Steven Mac Andrew wil zich inzetten voor naleving van de kinderrechten.


Kinderen in zes districten zullen bewust worden gemaakt van hun rechten. Het kinderfonds Unicef en het onderdirectoraat Jeugdcentra van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) willen het accent leggen op bewustwording en naleving van de kinderrechten. Vrijdag vond de de kick-off van het project plaats met een mini-informatiebeurs in Peperpot Nature Park in Commewijne.

Minister Steven Mac Andrew van AWJ benadrukt dat het van belang is om ouders en kinderen informatie te verschaffen met het oog op een betere en gezondere samenleving. “Ouders hebben de primaire verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen. Zij zullen hierbij worden bijgestaan door de staat,” zei bewindsman. Suriname heeft het Verdrag Rechten van het Kind op 1 maart 1993 geratificeerd. De Staat zal doelgerichte sociale programma’s opzetten om misbruik te voorkomen en om hulp te bieden aan slachtoffers, meldt AWJ. “Het ministerie zal er alles aan doen dat de kinderrechten in Suriname worden nageleefd,” betoogde hij. Met de slogan We will be there for our youth en het doorknippen van het lint opende Mac Andrew de eendaagse minibeurs.

Unicef wil dat kinderen hun rechten kennen en ervoor opkomen. Door het geven van informatie hebben verschillende instanties en organisaties die te maken hebben met het welzijn van het kind de gemeenschap bewust gemaakt hiervan. Op de minibeurs waren onder andere aanwezig: Bureau Rechten voor het Kind, Vereniging Jongeren van Commewijne , de voorlichtingsdienst van de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname en de Regionale Gezondheidsdienst. Ook The Eastern Caribbean Trading Agriculture Development Organization Suriname, die het belang van vroege ontwikkeling bij kinderen inziet, was op de beurs aanwezig met informatie over de landbouw en Surinaamse landbouwproducten.

De beurs is bezocht door GLO- en VOJ-scholieren die zijn geïnformeerd over hun rechten maar ook hun verantwoordelijkheden. Na Commewijne worden de districten Para, Marowijne, Wanica en Nickerie aangedaan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April