Etnel wil dringende aanpak 'vechtende scholieren'
27 Jan 2023, 06:42
foto
Assembleelid Patricia Etnel wil dringende aanpak fenomeen vechtende scholieren.


Verschillende Assembleeleden hebben donderdag opnieuw hun zorgen over vechtende leerlingen en urgente zaken rond het onderwijs, aan de orde gesteld. Afgelopen week waren er ook vragen gesteld over het onderwijs waarop er nog geen antwoord is gegeven. Assembleelid Patricia Etnel (NPS) voerde aan dat ze opnieuw een filmpje heeft gekregen van vechtende scholieren in schooluniform. De situatie is aan het verruwen.

Er is een interdepartementale aanpak nodig om dit ongewenste gedrag van de scholieren aan te pakken. Kinderen moeten na school nog enkele uren bescherming krijgen. De meeste gevechten vinden na school plaats. De situatie kan ernstig uit de hand lopen. Dit moet worden voorkomen, benadrukte Etnel. Er dienen zo snel mogelijk maatregelen getroffen te worden, voordat de situatie verder uit de hand loopt, waarbij kinderen elkaar vermoorden in schooluniform. Ook Patrick Kensenhuis (NDP) was het eens met Etnel, dat van de regering actie wordt verwacht want de gevechten nemen steeds ergere vormen aan.

Assembleelid Edward Belfort (ABOP) deelde mee dat leerlingen van de Caprino Alendy muloschool te Latour, al een week verstoken zijn van onderwijs omdat toiletten niet in orde zouden zijn. Hij wilde ook weten hoe het komt dat er steeds betalingsachterstanden ontstaan, waardoor schoolbussen niet reden. Sinds gisteren is het schoolvervoer hervat.

Roy Mohan (VHP) deelde mee dat kinderen van muloschool Latour in trance raken. De directie vraagt de ouders steeds om de kinderen op te halen. Nu blijkt dat ze een week niet op school mogen komen. Hij vroeg de onderwijsminister om in te grijpen. Hij vindt dat de kinderen niet verstoken moeten zijn van onderwijs. Melvin Bouva (NDP) bracht in herinnering dat hij de vorige week ook vragen heeft gesteld over het nieuwe onderwijssysteem, waarbij veel kinderen niet meekunnen. Hij vroeg opnieuw om een reactie van de regering.
Advertenties

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April