Tussentijds verslag wijziging Kiesstelsel gepresenteerd
25 Jan, 04:51
foto
De voorzitter van de studiegroep 'Aanpassing Kiesstelsel', Hans Lim A Po sr, heeft het tussentijds verslag overhandigd aan president Chan Santokhi. (Foto: CDS)


De studiegroep 'Aanpassing Kiesstelsel' heeft dinsdag haar tussentijds verslag gepresenteerd aan president Chan Santokhi in aanwezigheid van enkele ministers en Assembleeleden. De bevindingen zijn in een document vervat. Hans Lim A Po sr, voorzitter van de stuurgroep, merkt op dat tijdens de bespreking het staatshoofd, ministers en Assembleeleden aangegeven hebben dat het een deugdelijk document is, goed onderbouwd en dat het waarschijnlijk nuttig kan zijn in de verdere vormgeving van de politieke democratie door een goed kiesstelsel te introduceren.

Santokhi had enkele weken na de uitspraak van het Constitutioneel Hof (CHof) op 5 augustus 2022 over wijziging van het kiesstelsel een studiegroep in het leven geroepen, die belast werd met het bestuderen van de toetsing van het hof. Bij haar installatie op 30 augustus 2022 had de groep van president Santokhi meegekregen om zich op korte termijn over het besluit van het CHof te buigen en met zichtbare resultaten te komen. ”We hadden afgesproken dat we dat binnen vier maanden zouden doen en dat hebben we ook op tijd gedaan,” zegt Lim A Po aan de Communicatiedienst Suriname.

Lim a Po spreekt van constructieve opmerkingen, waar de studiegroep verder op zal voortbouwen. De volgende stap wordt waarschijnlijk het verdedigen van het document in een ruimer kader en voor een ruimer forum. De voorzitter van de studiegroep blikt terug op een constructieve vergadering, hoewel volgens hem het geheel niet in een kort tijdsbestek gepresenteerd kon worden. Er zal verder gewerkt worden aan de verdere bevindingen. Lim A Po verwacht niet dat het lang zal duren voor het werk wordt afgerond.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January