Nederlands OM gaat in cassatie; 19.5 miljoen euro nog niet vrij
24 Jan, 10:14
foto


Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft zich vastgebeten in de beslaglegging van de 19.5 miljoen euro van 4.5 jaar geleden. Het vervolgingsapparaat is vandaag in cassatie gegaan tegen het besluit van het gerechtshof in Amsterdam. Voor de tweede keer is de inbeslagname van het geld ongegrond verklaard.

De Surinaamse Bank, de Finabank en de Hakrinbank hadden verwacht dat het geld eindelijk vrij zou komen. Aangegeven werd dat het Nederlandse OM geen sterke case heeft. Er werd ervan uitgegaan dat de procedure zou worden opgestart om de 19.5 miljoen euro terug te geven aan Suriname.

Het OM heeft echter ervoor gekozen om de laatste juridische mogelijkheid aan te grijpen en in cassatie te gaan. Dit proces kan anderhalf jaar duur. De imago- en economische schade voor de banken en Suriname is groot door deze stap van het Nederlandse OM.

De advocaten van de banken hebben de akte vandaag binnengekregen waarin wordt aangegeven dat het Nederlandse OM in cassatie gaat. Het legt zich niet neer bij de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January