Mac Andrew belooft aanpak problemen Brokopondo
20 Jan 2023, 04:49
foto
Minister Steven Mac Andrew en zijn directie tijdens een onderhoud met de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon en zijn team.


Districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, heeft woensdag verschillende problemen van zijn district, zoals het niet in acht nemen van de arbeidswetgeving door zowel werkgevers als werknemers en jeugdwerkloosheid, onder de aandacht gebracht van minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ). Mac Andrew gaf aan dat uitvoering van het Derde Decent Work Country Programme (DWCP SU III) deze problemen zal helpen oplossen.

Mac Andrew zei dat AWJ continu uitgaat van een landelijke benadering van haar werkzaamheden. Volgens hem zal het DWCP SU III geheel Suriname, dus ook Brokopondo, bestrijken. Het DWCP SU III zal in februari worden ondertekend en gelijk van start gaan. Met de uitvoering van dit programma zal volgens Mac Andrew het ondernemersklimaat en productieve werkgelegenheid ook in rurale gebieden worden bevorderd.
 
Mac Andrew is bereid de vaktrainingen en ondernemerschapstrainingen die worden aangeboden aan kansarme- en risicojongeren, met de bedoeling dat ze door de opgedane kennis en vaardigheden volwaardig kunnen participeren in de samenleving, hetzij als werknemer, hetzij als kleine zelfstandige, ook naar Brokopondo te brengen. Het commissariaat was eerder al betrokken bij de trainingen die ook arbeidsinspecteurs hebben gevolgd.

Mac Andrew geeft aan dat het directoraat Arbeidsinspectie binnenkort een Client Contact Centre zal opzetten in Brokopondo om de klachtenafhandeling te verbeteren. Voor de maand februari is gepland dat functionarissen van het ministerie voorlichtingssessies zullen houden in het district over arbeidswetten en kinderarbeid. Ook zal het directoraat Jeugdzaken activiteiten ontplooien om jongeren van de districten, waaronder Brokopondo, te betrekken bij besluitvormingsprocessen door middel van Jeugdparticipatie, meldt de voorlichting van AWJ.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May