Raadsman Dubois verbaasd over 'dagvaarding' Hoefdraad
19 Jan 2023, 03:32
foto


Murwin Dubois, raadsman van gewezen minister Gillmore Hoefdraad, vindt het vreemd dat het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht meldt dat zijn cliënt gedagvaard is voor de behandeling van zijn hogerberoepszaak op 20 februari. Hij zegt desgevraagd aan Starnieuws dat Hoefdraad in hoger beroep is gegaan tegen het vonnis van de rechter en niet het OM. De dagvaarding van het OM heeft slechts de functie van oproeping. Er is geen sprake van een tenlastelegging.

Het OM heeft op 16 januari 2023 de dagvaarding de deur uitgestuurd. Het Hof van Justitie veroordeelde Hoefdraad op 17 december 2021 voor deelname aan een criminele organisatie, overtreding van de Anti-corruptiewet en (ambts)verduistering. Hem is conform de eis van de procureur-generaal een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd en een geldboete van SRD 500.000.

Wat de zaak zelf betreft, hoeft zijn cliënt Hoefdraad niet aanwezig te zijn, zegt Dubois. Het gaat om een hoger beroep tegen het vonnis. Dubois merkt op dat het Hof van Justitie een beschikking met de behandeldatum vrijgeeft en opstuurt naar het OM en zijn cliënt moet ook een afschrift krijgen.

Hoefdraad die ondergedoken is, is het niet eens met het vonnis. Hij heeft daarom hoger beroep aangetekend. Hoefdraad wordt opgespoord door justitie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May