PALU: Aanslag gerechtshof ernstig; eist diepgaand onderzoek
18 Jan 2023, 22:56
foto


De PALU is van mening dat de onlangs gepleegde aanslag op het gerechtshof, snel en diepgaand onderzoek eist. Er doen inmiddels verhalen de ronde met name op social media over een fake aanslag en alsof dingen in scene zouden zijn gezet. De PALU vindt, wat het ook mag zijn, dat er zo snel mogelijk klaarheid moet worden gebracht in deze zaak. De partij kijkt met meer dan gewone belangstelling uit naar de resultaten van het onderzoek dat door de regering is ingesteld in deze kwestie.

Ondertussen zijn de beelden van de aanslag op social media viraal gegaan. Het roept vragen op hoe de gedetailleerde informatie zoals de beelden en foto’s van de gebruikte projectielen zijn uitgelekt. Zorgwekkend zijn de insinuaties en fake berichten op social media door een gebrek aan informatie, zoals vragen over sporen, bijvoorbeeld DNA-onderzoek. De resultaten van de beloofde strafrechtelijke en administratieve onderzoekingen door de Minister van Justitie en Politie en minister van Defensie, laten vooralsnog op zich wachten.

De PALU roept de samenleving op om zich niet schuldig te maken aan nog meer fake berichten omtrent de aanslag. Fake berichten zullen het ingestelde onderzoek alleen maar verwarren en vertragen. De regering wordt opgeroepen om met de grootste prioriteit het ingestelde onderzoek te doen plaatsvinden. Indien resultaten te lang uitblijven zal dat nog meer voeding geven aan onrust in de samenleving en zeker aan nog meer fake berichten en insinuaties vanuit de samenleving.

 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May