VHP voorstander van 'one man one vote'
17 Jan 2023, 18:34
foto
VHP-voorzitter, president Chan Santokhi, gisteravond in 'de Olifant' na terugkeer uit India en Nederland. (Foto: René Gompers)


De VHP wil een nieuw kiessysteem en is voorstander van een one man one vote systeem, deelt partijvoorzitter en president Chan Santokhi mee. Hij streeft ernaar om midden dit jaar de wijziging van het kiesstelsel al behandeld te hebben. De partij gaat op grond van het nieuw kiesstelsel vanaf volgend jaar - wanneer ze 75 jaar geworden is - de  campagne naar de verkiezingen van 2025 beginnen, kondigt Santokhi aan.

Santokhi heeft maandagavond in 'de Olifant', op de 74e verjaardag van de partij, meegedeeld dat de campagne al wordt voorbereid en strategieën worden uitgewerkt.  "En volgend jaar, 75 jaartjes jong, begint die zware motor te gaan naar 25 mei 2025," kondigt hij aan. "En we gaan dat doen op basis van een nieuwe kieswet, een nieuw kiesstelsel! De VHP is voorstander van een rechtvaardig kiesstelsel".

"De VHP is voorstander van het besluit van het Constitutioneel Hof," vervolgt hij. "En de VHP zal meewerken aan een kiesstelsel dat niet alleen voor één politieke partij belangrijk moet zijn. De VHP gaat geen kiesstelsel- of systeem zoeken wat voor de VHP belangrijk zal zijn. De VHP zal een kiesstelsel-systeem en -wet goedkeuren wat in het belang zal zijn van Suriname. Daarvoor gaan we!"

Santokhi geeft aan dat er al gewerkt wordt aan de wijziging binnen en buiten het parlement. "Het is goed, die bewustwording moet komen," merkt hij op. "Surinamers moeten vechten voor een goed en rechtvaardig kiesstelsel- en systeem. Onze strategie is dat het uiterlijk medio dit jaar al behandeld moet zijn. Uiterlijk medio dit jaar omdat we een goede voorbereiding nodig hebben naar die verkiezing van 25 mei 2025."
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May