Regering wil uitvaart Sardjoe met staatseer
15 Jan 2023, 14:26
foto
Ondernemer Dilip Sardjoe


De regering staat open om de overleden CEO van Rudisa Holding Maatschappij NV, Dilip Sardjoe, (73) met staatseer naar zijn laatste rustplaats te begeleiden. Dit zegt waarnemend president Ronnie Brunswijk. In een uitgegeven persbericht merkt hij op dat een grote Surinaamse zoon is heengegaan.

Sardjoe is in Nederland overleden na een ziekbed. Naast ondernemer en zakenman, was Sardjoe ook actief in de politiek. Eerst bij de VHP, waarna hij na enige tijd zijn eigen politieke partij oprichtte, de Basis Partij voor Vernieuwing en Democratie. In zijn politieke carrière heeft hij als laatst de NDP ondersteund. 

Vele Surinamers zouden aan Sardjoe een voorbeeld kunnen nemen. Door hard werken, zijn grote ambities en vooral het zakelijk instinct kan gerust gesteld worden dat hij zijn imperium heeft opgebouwd. Als salesman legde hij de hoekstenen van wat later zou uitgroeien tot een groot aantal bedrijven ondergebracht in de Rudisa Holdingmaatschappij N.V. Sardjoe heeft met zijn vele bedrijven nationaal als internationaal voor vele arbeidsplaatsen gezorgd en heeft ook steeds teruggegeven aan de gemeenschap, staat in het persbericht van het Directoraat Volkscommunicatie.

Aan de gemeenschap, maar vooral de nabestaanden wordt heel veel sterkte toegewenst in deze donkere dagen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May