Politiechef bezoekt medewerkers op het veld
13 Jan 2023, 00:00
foto
Waarnemend korpschef Ruben Kensen heeft diverse veldbezoeken afgelegd. Hij heeft politieagenten die bezig waren met verkeerscontrole toegesproken. De politie is met verhoogde surveillance bezig. (Foto collage: KPS)


In diverse ressorten zijn politieagenten bezig met surveillances, terwijl op verschillende strategische plekken roadblocks worden opgezet. Ook de snelheid wordt gemeten en voertuigen worden gecontroleerd. Waarnemend korpschef Ruben Kensen heeft donderdag een motivatiebezoek gebracht aan de politieambtenaren die bezig waren met roadblocks aan de Nieuwweergevonden- en de Ephraimzegenweg.

Kensen heeft ook de politiebureaus Santo Dorp, Latour en De Nieuwe Grond bezocht. Daarvoor had hij op zijn residentie bezoek van twee ressortraadsleden van het district Wanica. De politiechef heeft ook de supermarkt anex bar-restaurant en carwash te Ephraimzegen aangedaan. Daar was op 27 december een gewapende roofoverval waarbij er schoten waren gelost door de criminelen. Kensen sprak de aanwezige omstanders en eigenaren van de panden toe, meldt de politie Public Relations.

Bij de gewapende roofoverval zijn er van twee omstanders die zich op dat moment daar bevonden een mobiel telefoontoestel, gouden sieraden en een onbekend geldbedrag afhandig gemaakt. Een verdachte die bekend is als 'Baby Police' is woensdagavond door het Regio Bijstand Team Midden aangehouden. Deze verdachte blijkt betrokken te zijn bij drie andere berovingszaken en een geval van vernieling. Hij is voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De waarnemend korpschef sprak te Ephraimzegen ook de buurtmanagers toe, die met de bestuursdienst voor controle werkzaamheden op pad waren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May