Na lange onderhandeling SRD 16.8 miljoen voor AdeKUS
11 Jan 2023, 18:37
foto


Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft SRD 16.8 miljoen losgekregen voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Dit is gelukt na maandenlange onderhandeling met het ministerie van Financiën & Planning. Hiermee kunnen achterstallige betalingen voor het wetenschappelijk personeel van AdeKUS worden gedaan.

De implementatie van een nieuwe bezoldigingsreeks per 1 januari 2022, maakte een correctie in deze personeelscategorie noodzakelijk. De aanpassing van de loonreeks deed de financieringsbehoefte van de AdeKUS toenemen, meldt het ministerie.

De vrijgemaakte financiële middelen komen van het ministerie van Financiën omdat de jaarbegroting van minOWC tot het minimale is teruggebracht.  Minister Levens werkt nu aan de middelen voor 2023.

De algemene ledenvergadering van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel Universiteit is sinds 2 januari in actie. Er wordt volgens het bestuur vanaf april vorig jaar gesproken over correctie van de bezoldigingsreeks van het wetenschappelijk personeel, maar het gewenste resultaat is tot nu toe uitgebleven. Indien per vrijdag 13 januari om 14.00 uur geen besluit ligt over het overeengekomene zullen verdere verscherpingen van de acties plaatsvinden. Deze kunnen inhouden algehele werkneerlegging, deelde de vakbond mee.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May