Wetenschappelijk personeel universiteit voert acties
09 Jan 2023, 18:59
foto


De algemene ledenvergadering (alv) van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel Universiteit (VWPU) heeft besloten de acties te verscherpen. Er wordt vanaf april vorig jaar gesproken over correctie van de bezoldigingsreeks van het wetenschappelijk personeel, maar het gewenste resultaat is tot nu toe uitgebleven. Indien per vrijdag 13 januari om 14.00 uur geen besluit ligt over het overeengekomene zullen verdere verscherpingen van de acties plaatsvinden. Deze kunnen inhouden algehele werkneerlegging. Eveneens zal nadien het pad van gesprek met het universiteitsbestuur worden verlaten.

Vanaf 2 januari 2023 was het actieparool het stopzetten van de onderwijstaken. De alv heeft besloten het actieparool te verscherpen, vanwege het verstrijken van het laatste ultimatum en het uitblijven van een besluit. Dit parool houdt nu in dat alle activiteiten die niet geclassificeerd kunnen worden als externe dienstverlening, per direct worden neergelegd.

Uitgangspunt bij de correctie die de VWPU wil hebben, is geweest de procedure die toegepast is geworden om de nominale lonen van ambtenaren en landsdienaren in loondienst bij de overheid per 1 januari 2022 te verhogen. Naar het
oordeel van de VWPU is de wijze van implementatie door het universiteitsbestuur incorrect geweest. De door het universiteitsbestuur gekozen implementatiewijze heeft namelijk de interne verhouding in de bezoldigingsreeks verstoord doordat er nivellering is opgetreden in de beloning tussen verschillende functies en rangen waardoor de loongroei is aangetast. Bovendien is het universiteitsbestuur afgestapt van de gangbare wijze, zoals laatstelijk in 2018 is toegepast, om de verankering van de bezoldiging van het wetenschappelijk personeel te bepalen.

Na intensieve onderhandelingen via een zogenoemde gemengde commissie is uiteindelijk een overeenkomst
gesloten tussen het universiteitsbestuur en de VWPU in november 2022 omtrent: nieuwe bezoldigingsreeksen respectievelijk per 1 januari 2022 en 1 juli 2022. De implementatie daarvan is tot op heden uitgebleven, deelt voorzitter Agelika Namdar mee.

De VWPU heeft per schrijven op 30 november een voorstel gedaan en een ultimatum gesteld. Tot op heden is geen reactie ontvangen inzake de uitvoering van de overeenkomst en zijn diverse ultimatums
verstreken. Daarom zijn de acties verscherpt.

Enkele voorbeelden van activiteiten waarvan de handelingen gestaakt worden: onderwijsuitvoering, tentaminering inclusief afstudeerexaminering en alle hiermee gepaard gaande handelingen, w.o. afstudeerbegeleiding, interne dienstverlening, onderzoekuitvoering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May