Schuldherschikking met India kan worden afgewikkeld
09 Jan 2023, 15:08
foto
President Chan Santokhi wordt verwelkomd door de Indiase premier Narendra Modi. In de marge van de Pravasi Bharitya Divas is er een onderhoud geweest.


Suriname heeft goedkeuring van India verkregen voor een op technisch niveau onderhandelde herschikking van de bilaterale schuld. Hiermee is de weg vrij voor de ondertekening van de overeenkomst tussen de Exim Bank en het ministerie van Financiën en Planning, deelt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking aan Starnieuws. President Chan Santokhi had in de marge van de 17e Pravasi Bharitya Divas een ontmoeting met de Indiase premier Narendra Modi.

Tijdens hun ontmoeting hielden beide leiders besprekingen over samenwerking op gebieden van wederzijds belang, waaronder koolwaterstoffen, defensie, maritieme veiligheid, digitale initiatieven en ICT, en capaciteitsopbouw.

Suriname is ingenomen met de herschikking  van Suriname  door India. Het gaat om schulden die  voortvloeien uit creditlines. Eind 2021 was de schuld van Suriname aan India ruim US$ 38 miljoen.

President Santokhi zal gesprekken voeren met de Indiase president Droupadi Murmu en woont de afscheidssessie en de Pravasi Bharatiya Samman Award Ceremony bij op 10 januari. Hij zal ook de openingssessie van de Global Investors Summit in Indore bijwonen. Daarna zal hij Ahmedabad en New Delhi bezoeken.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May