1 Sabaku maakt nog geen zomer ondanks zoveelste mooi weer show
09 Jan 2023, 14:45
foto


De SLM krijgt eindelijk weer een vliegtuig - Sabaku - en ineens gaat alles goed wordt ons verteld door niemand minder dan de president. Waarom het goed gaat wordt er niet bij verteld. Hoe vaak hebben wij niet dit soort uitspraken van hem gehoord zonder enige onderbouwing en rationale. Er is niks veranderd in het businessmodel van de SLM. Dezelfde SLM heeft nooit met een regionaal vliegtuig op de regio überhaupt geld verdiend dus waar komt zijn stelling vandaan? De SLM had toen hij aantrad in 2020 zelfs 2 B737’s voor de regionale operatie en maakte ook geen winst. Dat vertelde hij toen aan iedereen.

Waarom gaat dezelfde SLM, met zelfde type vliegtuig met hetzelfde businessmodel nu ineens geld verdienen? De President neemt alle moeite om op zijn FB ineens informatie te geven die overigens niet klopt, maar weigert nog steeds openheid te geven wat er gebeurd is rond de crisis met De Haan, Bissesur en Jessurun. Heel Suriname weet nog steeds niet wat het herstelplan van de SLM was en wat er van over is. Wat de President niet vertelt is dat er nu wel een vliegtuig geleased en betaald kan worden, wat toen in 2020 zogenaamd niet kon, is omdat hij nu wel besloten heeft om goudstaven van Grassalco en de samenleving te verkopen om de lease te betalen en de SLM te financieren. De samenleving wordt stelselmatig onjuist geïnformeerd en dat is zo kwalijk. Het lijkt alsof de president in een eigen universum leeft met zijn eigen waarheden die overigens volledig onjuist zijn.

Wat zegt de president over de SLM op zijn FB

Ik citeer zijn FB en geef aan wat merkwaardig, opvallend en of onjuist is.
Citaat: “President Santokhi heeft nooit het vertrouwen in de SLM opgegeven. Dankzij zijn inzet en de nauwe samenwerking van de regering is het gelukt om de SLM weer gezond te maken. Vandaag, 29 december 2022, mogen wij de vruchten van de enorme inzet plukken, doordat onze trots, mede dankzij het beleid van deze regering die heeft zorggedragen voor een directe resultaat, eindelijk is geland. Middels dit heugelijk feit heeft de president zijn belofte om de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij weer winstgevend te maken, waargemaakt

Gelukt om de SLM weer gezond te maken? Hoe bestaat het dat hij dit zelf schrijft. Weer winstgevend te maken waargemaakt? Je kan je eigen ogen niet geloven. Zo drey eye ons dit voorhouden. Ieder weldenkend – behalve de VHP-fan club – mens weet dat de SLM geen spat verder is gekomen. Dus hoezo winstgevend geworden?

Citaat: “De regering zal ervoor kiezen om er alles aan te doen om onze national carrier, de SLM, te redden en wederom te maken tot onze nationale trots”, waren de woorden van president Santokhi, toen de SLM in moeilijk vaarwater terecht kwam. Dit is niet bij woorden gebleven”. “We gaan verder om onze nationale trots naar grotere hoogte te tillen", aldus president Santokhi.”

Hij rept met geen woord over dat moeilijk vaarwater waar hij zelf medeverantwoordelijk voor is. Het lijkt alsof het allemaal de schuld was van anderen. Inmiddels is genoegzaam bekend uit de uitspraken van onder andere Jessurun, De Haan en Ramdin dat de President van alles op de hoogte was en alles goedkeurde. Dus dat moeilijk vaarwater is waar hij zelf de SLM en de samenleving in heeft gebracht. Waarom vertelt hij daar niks over op zijn FB? Borstklopperij als er een vliegtuig eindelijk weer landt is te goedkoop en zo onwaardig voor een leider. Een leider in goede tijden, maar ook in slechte tijden, verantwoordelijk voor als het goed gaat maar ook verantwoordelijk voor wanneer het fout gaat, dat typeert een goede leider. Hij vertelt ook niet hoe hij de SLM naar grotere hoogte gaat tillen, of denkt hij dat de firma zelf gaat stijgen naar grotere hoogte zoals Sabaku gaat opstijgen?

Weten wij hoe er over nagedacht is over de achterstallige betalingen aan de vorige lessors en andere crediteuren? De gelden van de goudstaven zijn straks allemaal “verdampt” en wat dan? Er is geen zicht op een nieuw businessplan met een nieuw business model en verdien model dus zal de SLM onder de zelfde omstandigheden verlies blijven lijden en alle gelden van de goudstaven zijn dan door de goot. Wij zijn dan benieuwd wie dan de schuld gaat krijgen. De vorige regering – helaas voor hem – niet, misschien het moeilijk vaarwater van De Haan, Jessurun en Bissesur? Of misschien de opgelaaide Covid perikelen in China? Of de oorlog in Oekraïne? Of de rattenplaag in Nickerie? Je weet het maar nooit met de creativiteit van de president.
Houdt u zijn FB in de gaten voor meer mooi weer nieuws en creativiteit.

Hikmat Mahawat Khan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May