Schok over moord ondernemer; zwaardere straffen nodig
08 Jan 2023, 00:00
foto
De doodgeschoten ondernemer John Vasilda


Familieleden, buurtbewoners, kennissen reageren aangeslagen. "Dit heeft hij niet verdiend!". Ondernemer John Vasilda, eigenaar van een supermarkt aan de Javaweg, is zaterdagavond doodgeschoten. Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Suriname (WOVS), reageert tegenover Starnieuws geschokt op het slechte nieuws. Er moeten volgens Wolfram zwaardere straffen komen voor mensen die illegale wapens bij zich dragen.

Vasilda is aangetroffen met een schotwond aan zijn borst. Een arbeider is zwaar mishandeld, waarbij hij ook hoofdletsels heeft opgelopen. Het slachtoffer is met een ambulance vervoerd voor medische behandeling. Het is nog niet duidelijk wat buit is gemaakt. De politie is nog bezig met het onderzoek.

De WOVS-voorzitter vindt dat er vaker politiecontroles uitgevoerd moeten worden waarbij de autobestuurders en inzittenden ook gecontroleerd dienen te worden op wapenbezit. Voor ondernemers die zichzelf proberen te beschermen, moet het makkelijker gemaakt worden om aan een wapenvergunning te komen.

Het winkelpand waar de ondernemer is doodgeschoten.

De meeste criminele daden worden in de avond en nacht gepleegd. De controles zouden dan het beste in de nachtelijke uren uitgevoerd moeten worden, meent Wolfram. Afgelopen maand zijn twee ondernemers/winkeliers beroofd en vermoord. Die had ook een schokgolf teweeggebracht, waarbij uit solidariteit voornamelijk Chinese ondernemers hun zaken een aantal uren hadden gesloten.

Wolfram merkt op dat de veiligheid in het land verslechterd is. "Ik hoop dat het veiligheidsgevoel terugkomt en dat de gelovigen ook ervoor zullen bidden", verzucht Wolfram.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May