Saramacca neemt eerste openbaar toilet in gebruik
06 Jan 2023, 04:51
foto
Dc Sherin Bansi-Durga en Assembleelid Radjindre Debi nemen de toilettengroep Calcutta in gebruik. (Foto: BIC Saramacca)


De eerste openbare toilettengroep in het district Saramacca is donderdag in gebruik genomen door districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga. Deze faciliteit is op het kantorencomplex naast het politiebureau van Calcutta. De toilettengroep bestaat uit een dames-, een herentoilet en één voor mensen met een beperking. De tweede openbare toilettengroep wordt gebouwd te Uitkijk.

De toiletten zijn gefinancierd door het Gemeenschap Projecten Programma van het Kabinet van de President. Met de bouw is de Technische Dienst van het commissariaat belast, meldt het Burger Informatie Centrum Saramacca. De dc verklaarde bij de oplevering dat deze toiletten behoren tot de elementaire voorzieningen die nodig zijn om toerisme duurzaam te bevorderen. Op de Oost-Westverbinding Paramaribo-Coronie/Nickerie visa versa zijn er geen goed onderhouden en nette openbare toiletten.

Uitkijk, in het district bij de Hamburgbrug, vormt een hot spot waar in het weekend veel mensen bij elkaar komen voor recreatie, maar is ook niet voorzien van een goed onderhouden openbaar toilet. Hier zullen ook de mensen die via deze brug de verre districten en de stad bezoeken gebruik van kunnen maken. De toilettengroep Uitkijk komt tegenover de brug op het oude SMS terrein.

Voor het gebruik van deze toiletten zal een bijdrage van SRD 5 worden gevraagd. Jaswant Doekharan, project manager van het Bureau Gemeenschapsprojecten, gaf aan dat dit het goede voorbeeld is om basisvoorzieningen te treffen voor de ontwikkeling van de toerismesector.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May