Reiskosten presidentiële delegatie naar India US$ 150.000
05 Jan 2023, 03:46
foto
Minister Albert Ramdin woensdag op een persconferentie. (Foto: CDS)


De reiskosten van de presidentiële delegatie naar India zal het land ongeveer US$ 150.000 kosten. Alle kosten lokaal worden gedragen door de regering van India,” deelde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking mee op een persconferentie woensdag. Vandaag vertrekt president Chan Santokhi via Nederland naar India.

Ramdin merkte op dat de samenstelling van de delegatie vrij klein is. Inclusief de president, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en minister Ramdin, reizen er in totaal twaalf personen af. Leden van protocol, secretariaat en voorlichting completeren de delegatie.

De bewindsman geeft ook aan dat deze missie in het kader van zakendoen veel kan betekenen in de toekomst. Het bezoek is volgens hem strategisch van groot belang. De Republiek India heeft in 2022 de leiding genomen over de G20-landen en zal in 2023 verder invulling hieraan geven. “Vanuit dat perspectief is het enorm belangrijk dat wij de samenwerking versterken.”

De bewindsman zegt dat er een bilaterale c.q. sterk gedefinieerde agenda gepaard gaat met het bezoek. “Het bestaat niet alleen uit de politieke kant, maar ook de diplomatieke samenwerking. Er zijn een aantal overeenkomsten die afgerond moeten worden.”

De president keert 16 januari terug in Suriname. Op de terugweg uit India zal hij op 15 januari besprekingen voeren in Nederland. Bij afwezigheid van de president worden zijn taken waargenomen door vicepresident Ronnie Brunswijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May