Suriname wil goede relatie met Brazilië voortzetten
02 Jan 2023, 02:47
foto
President Chan Santokhi feliciteert zijn Braziliaanse ambtgenoot, Luiz Inácio Lula da Silva, met zijn inauguratie. (Foto: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi en delegatie hebben de inauguratie van president Luiz Inácio Lula da Silva op 1 januari bijgewoond. Bij de inauguratie van president Lula da Silva waren staatshoofden uit meer dan 40 landen aanwezig. Het staatshoofd heeft ook gesprekken gevoerd met meerdere staatshoofden van de regio. De delegatie keerde zondagavond laat terug naar huis.

Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking die deel uitmaakte van de delegatie, vindt dat de aanwezigheid van Suriname van groot belang is. “We hebben een enorme goede relatie met Brazilië opgebouwd in de afgelopen twee jaar weliswaar onder een andere president. Maar we willen dat continueren”, zegt de minister aan de Communicatiedienst Suriname. Het gaat volgens Ramdin niet alleen om politieke redenen om zakelijke belangen. Brazilië heeft de 7e grootste economie in de wereld.

De bewindsman deelt mee dat er rekening moet worden gehouden met het feit dat in de samenwerking tussen Brazilië, Guyana en Suriname veel potentie zit. In dat kader zijn er gesprekken gevoerd met verschillende functionarissen aldaar waarbij minister Ramdin met zijn collega Mauro Vieira een onderhoud gehad heeft.

President Santokhi heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om korte gesprekken te hebben met collega’s uit het Caribisch gebied, Afrika, Europa en Latijns-Amerika. Met de vertegenwoordigers uit Arabische landen, welke ook daar aanwezig waren was het mogelijk om contacten verder op te bouwen. Ramdin geeft aan dat het van zeer groot belang was voor de president om de toespraak van de geïnstalleerde president te horen, over zijn beleid. Dit, omdat er veel verwachtingen zijn op het gebied van klimaatsverandering alsook op de buitenlandse politiek van Brazilië.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May