2023: Alles in het werk stellen om het goed te laten gaan
01 Jan 2023, 06:48
foto
Feestvierders in de binnenstad hopen dat 2023 goede tijding met zich zal meebrengen voor land en volk. (Foto's: René Gompers)


"We moeten alles op alles zetten om vooruit te komen," stelt filmicoon Borger Breeveld. "Want nu gaat het niet goed." Anderen willen gelukkig zijn, een stabiele economie, goede gezondheid. Een man vindt dat men niet moet wachten op de regering. Over de koers zijn de feestgangers het eens. Die moet naar beneden. "Omlaag, omlaag, omlaag," zingt Richard zijn wens.

Duizenden zijn naar Paramaribo-centrum getrokken om samen het jaar af te sluiten. Er is flink gefeest. De nieuwjaarswensen zijn niet uitgebleven. Een aantal mensen is eerst naar het Onafhankelijkheidsplein geweest om een wasi te nemen; om met het heerlijk geurend water de narigheden van het afgelopen jaar weg te wassen en fris het nieuwe in te stappen.

Breeveld is zich ook gaan wassen. "Heerlijk, ik voel verlichting, mi e fir' switi," deelt hij mee. Hij wenst voor het nieuwe jaar dat iedereen zich inzet om het land vooruit te helpen. "Laten we eindelijk in alle oprechtheid het samen doen," roept hij op vanuit zijn rolstoel. Iwan Wijngaarde, die elk jaar de wasi op Plein organiseert, roept ook op tot eenheid. "We moeten niet verder uit elkaar gaan," wenst hij. "Dat vraag ik aan de regering maar ook de samenleving. We zijn zo gezegend, zoveel volkeren bij elkaar, we genieten van elkaar. Laten we dat behouden."

Latoya wenst ook iedereen een gelukkig nieuwjaar en "Ik hoop dat de koers op 18 komt hoor." Dorien: "Dat ik mijn doelen bereik. En die koers moet gewoon zakken boi." Saffiera: "Alles moet goed komen met Suriname en alles moet weer zakken." Hendrik: "Meki a new yari bigin bun en mek a gezondheid bun. Dat na nummer 1." Ellis: "Dat de economie stabiel wordt." Rivaldo: "Dat we gelukkig zijn en een beter leven hebben in 2023. En die koers moet stabiliseren."

Bjorn geniet van een cola in zijn rolstoel. Zijn wens: "Dat Surinamers liefdevol met elkaar omgaan, dat er minder spanning en stress is in de samenleving. En sowieso moet de koers zakken." Michael: "Laten we werken aan de saamhorigheid om Suriname op te bouwen. Laten we niet wachten op de regering." Richard: "Dat het goed gaat in het land boi. Want we leven in een shit. En die koers moet omlaag, omlaag omlaag."

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May