President participeert in 3 grote activiteiten in India
01 Jan 2023, 01:01
foto


President Chan Santokhi zal van 7-14 januari een officieel bezoek brengen aan India. Hij zal participeren in drie grote activiteiten waar hij toespraken zal houden. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt aan Starnieuws dat vanaf het moment waarop de president landt op de luchthaven van New Delhi alle kosten worden betaald door India, inclusief de hotelkosten. Deze reis wordt uitgevoerd met minimale kosten, benadrukt Ramdin.

Het staatshoofd is uitgenodigd om deel te nemen aan de Pravasi Bharatiya Divas als special guest of honour. Hij zal daar ook personen spreken uit de Indiase diaspora. Daarna zal hij de Global Investor's Summit bijwonen, ook in Indore. Op deze bijeenkomst zullen investeerders en zakenlieden uit de hele wereld aanwezig zijn. Met de president reist ook mee een delegatie van ondernemers uit Suriname en Nederland. Het gaat om 10 tot 12 personen.

Op 13 januari zal de president virtueel deelnemen aan de Voice of South Summit, waar hij ook het woord zal voeren. Ook de Indiase premier Narendra Modi participeert in deze bijeenkomst.
Er zijn ontmoetingen gepland met de president van India, Droupadi Murmu en premier Modi. Met verschillende ministers zijn er ook gesprekken. De president zal ook een ontmoeting hebben met de governor van Gujarath, de geboorteplek van de Indiase premier. Er zullen onder andere bezoeken gebracht worden aan olieraffinaderijen en farmaceutische fabrieken.

In de presidentiële delegatie zijn ook opgenomen de voorzitters van Sanatan Dharm en Arya Dewaker. Dew Sharman, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee reist ook mee omdat hij een award in India zal ontvangen. Zijn reis- en verblijfkosten worden volledig betaald door India, zegt Ramdin. Naast de president, zijn echtgenote, minister Ramdin, ambassadeur Joan Ilahi bestaat de delegatie uit protocol, veiligheid, ondersteunend personeel en voorlichting. Het gaat om ongeveer 12 personen. Ramdin benadrukt dat de delegatie minimaal en functioneel is.

De president vertrekt op 5 januari en reist via Nederland. Bij terugkeer uit India zijn er op 15 januari enkele besprekingen in Nederland. Op 16 januari keert de president terug naar Suriname. Zo meteen vertrekt het staatshoofd naar Brazilië voor het bijwonen van de inauguratie van de gekozen president Luiz Inacio Lula da Silva.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May