Motie NDP voor SRD 1.000 optopping groepen afgewezen
30 Dec 2022, 06:47
foto
Alleen de NDP-fractie stemt vóór de motie om sociale groepen SRD 1.000 per maand te geven.


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft in een motie gevraagd om de maandelijkse Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) op te trekken met minimaal SRD 1.000. De motie is met 12 stemmen vóór en 28 tegen verworpen.

In de motie is ook gevraagd burgers met uitsluitend een AOV, inclusief degenen met een pensioen tot maximaal SRD 7.500, een optopping te geven van minimaal SRD 1.000. Eveneens wordt gevraagd voor de groepen van de zwakke huishoudens, mensen met een beperking en de degenen met een financiële bijstand een regeling te treffen.

De motie werd toegelicht door Assembleelid Soewarto Moestadja (NDP). Hij deed tevergeefs een beroep op het college om de sociaal zwakkeren tegemoet te komen. VHP-fractieleider Asis Gajadien voerde aan dat in de motie niet wordt aangegeven hoe zo een uitgave gefinancierd zal worden. De regering heeft reeds aangegeven brede groepen te zullen ondersteunen. Deze steun is niet beperkt tot een bepaalde groep. Er is door de regering voldoende garantie gegeven volgens Gajadien, om sociaal-zwakkeren tegemoet te komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May