Santokhi woont inauguratie Lula op 1 januari bij
27 Dec 2022, 04:33
foto
President Chan Santokhi


President Chan Santokhi zal op 1 januari de inauguratie bijwonen van het gekozen Braziliaanse staatshoofd, Luiz Inácio Lula da Silva. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt aan Starnieuws dat het bijzonder belangrijk is voor Suriname om op het hoogste niveau vertegenwoordigd te zijn. Santokhi zal Lula uitnodigen om een officieel bezoek te brengen aan Suriname. Dit, ter bespreking van de strategische relatie tussen het zuiderbuurland, Guyana en Suriname.

Ramdin zegt dat de presidentiële delegatie vroeg in de ochtend op nieuwjaarsdag afreist naar Brazilië. Het gaat om een kleine delegatie waar Ramdin en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry deel van uitmaken. Het gaat om een kort programma, waarbij het Congres van Brazilië bijeenkomst voor de inauguratie. Daarna volgt de toespraak van de ingezworen president met als afsluiting een receptie.

Staatshoofden van onder andere Zuid-Amerika, het Caribisch Gebied en Europa, zullen aanwezig zijn bij de inauguratie. Ramdin merkt op dat het voor veel staatshoofden moeilijk is om op nieuwjaarsdag aanwezig te zijn. Deze datum zal in de toekomst gewijzigd worden. De minister merkt op dat het belangrijk is voor Suriname om erbij te zijn en in een vroeg stadium kennis te maken met de nieuwe Braziliaanse president.

Brazilië is een van de grote economieën in de wereld. De gekozen president Lula maakt zich ook sterk voor milieu en klimaat. Suriname moet daar in een vroeg stadium kennis van nemen. President Santokhi en zijn delegatie keren op 2 januari terug.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May