Leger des Heils: Behoefte aan pakketten groot
23 Dec 2022, 04:43
foto
Mensen die geregistreerd zijn, staan in de rij bij het Leger des Heils om hun pakket op te halen. Gisteren zijn 500 pakketten uitgedeeld. (Foto's: René Gompers)


Het is heel even rumoerig geweest bij het Leger des Heils donderdagmorgen. De organisatie heeft 500 kerstpakketten verdeeld aan minderdraagkrachtigen. "Mensen, u hoeft niet te stoten. Iedereen met een kaart wordt geholpen," stelt een jongeman de mensen gerust. De organisatie gaat later op de dag 400 pakketten in Nickerie overhandigen. Het doel om SRD 350.000 op te halen is niet gehaald om het kerstproject uit te voeren. Desondanks wil de organisatie in nog enkele districten wat verlichting brengen voor de minder bedeelden.

Bij de registratie om in aanmerking te komen voor een pakket levensmiddelen -er zitten 14 items in- is het ook enorm druk geweest. De registratie moest eerder afgesloten worden, deelt Guillermo Demon, woordvoerder van het Leger des Heils mee. "Op dit moment delen we 500 uit en op zaterdag nog 300," geeft Demon aan. "Behalve Nickerie gaan we nog 3 of 4 districten aandoen," voegt Demon er aan toe. "We gaan bij elk district 50 pakketten via het districtscommissariaat distribueren.

Het Leger des Heils wilde SRD 350.000 ophalen met de kerstpottenactie om tenminste 1.500 mensen van een kerstpakket te voorzien. "Ons target hebben we niet gehaald," geeft Demon aan. "We zitten tussen de 280 en 290 duizend SRD." Het pakket levensmiddelen ziet er goed uit. Er zitten 14 items in zoals rijst, olie, sardien, blom, bruine bonen. "Een duur pakket maar met de hulp van iedereen hebben we het toch kunnen klaarspelen om de mensen te helpen," geeft Demon aan. "We zijn iedereen dankbaar. Bedankt voor uw inzet, uw donatie. Een fijne kerst en gezegend nieuwjaar."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May