Hartoperatiekamer en nieuwe ICU-vleugel voor AZP
23 Dec 2022, 02:45
foto
President Chan Santokhi knipt het lint door bij de opening van de hartoperatiekamer in het academisch Ziekenhuis.


Suriname beschikt met de ingebruikname van een hartoperatiekamer in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de nieuwe vleugel van de Intensive Care Unit (ICU), over een moderne faciliteit voor hartchirurgie en een ICU met 8 kamers voorzien van bedden. President Chan Santokhi heeft woensdag de opening van beide afdelingen verricht.

Santokhi en AZP-algemeen directeur Claudia Marica-Redan menen dat met de oplevering van de faciliteiten, de kwaliteit van de gezondheidszorg in Suriname verder wordt verbeterd en ook gegarandeerd is. Santokhi zegt dat investeren in de gezondheidszorg niet alleen zekerheid in het systeem brengt, maar ook ervoor zorgt dat de dienstverlening betaalbaar is. Hij benadrukt dat het gaat om investeren in het leven van de mens.

Volgens Marica-Redan heeft het AZP reikhalzend uitgekeken naar dit moment. Ze sprak van een bijzondere dag voor het ICU-team, dat zich dagelijks volledig inzet voor de complexe zorg van patiënten. “De ICU is het kloppend hart van de ziekeninrichting en met de ingebruikname van de units voldoet het AZP verder aan internationale standaarden.”
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid noemt het project een visitekaartje. “We hebben hiermee de toon gezet in het Caraïbisch gebied.” Volgens Ramadhin mag de gemeenschap verzekerd zijn van topklinische zorg.

Het geheel is een deelproject dat onderdeel is van het Health Facilities Improvement project. Dit project wordt gefinancierd door het OPEC FUND. De stakeholders zijn de regering van Suriname, de ministeries van Volksgezondheid en Financiën en Planning en het AZP zelf. De uitvoering ligt in handen van Bouwbedrijf Kiesel N.V., meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May