1.000 woningen worden in twee jaar gebouwd
19 Dec 2022, 04:52
foto
President Chan Santokhi heeft zaterdag een projectbureau en een werkgroep voor woningbouw geïnstalleerd.


Binnen twee jaar zullen er 1.000 woningen worden gebouwd. Het Landelijk Woningbouw Programma Fase 1 2022-2025 moet de woningnood in Suriname duurzaam oplossen. President Chan Santokhi heeft zaterdag het projectbureau en de werkgroep hiervoor geïnstalleerd. Mark Rommy is projectmanager.

De algemene doelstellingen van het programma zijn een adequaat en betaalbaar huis en geschikte leefomgeving voor elk Surinaams gezin en ontwikkeling van de gemeenschap, meldt de Communicatiedienst Suriname. Rommy legt uit dat gronden bouw- en woonrijp gemaakt zullen worden. Er zullen ook terreinen van mensen toegankelijk gemaakt worden die een grondbeschikking hebben ontvangen. Hij merkt op dat ook de kredietfaciliteiten aangepakt zullen worden. Dit zodat elke burger in aanmerking kan komen voor een goedkope kredietfaciliteit. De regering beoogt om iedere Surinamer een eerlijke kans te geven om zich te kunnen ontwikkelen, stelt Rommy.

Een cluster van ministeries zal actief betrokken zijn om het programma succesvol te maken. Zo moet het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer terreinen identificeren en beschikbaar stellen voor het woningbouwprogramma. Het departement Openbare Werken zal belast zijn met het verstrekken van verkavelings-en bouwvergunningen. De dienstverleners N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) en N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) die ressorteren onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zullen zorgdragen voor elektra en watervoorziening. Het ministerie van Sociale Zaken zal een cruciale rol vervullen door de registratie en prescreening te coördineren, legt de projectmanager uit.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May