WK-finale 2022: Podium gereed voor clash of titans
18 Dec 2022, 10:49
foto
Kylian Mbappé (Frankrijk) en PSG-teamgenoot Lionel Messi (Argentinië) staan vandaag tegen elkaar in de strijd om de derde WK-ster. (Foto's: AP)


Na 63 wedstrijden komt het WK in Qatar over een paar uur tot een einde wanneer regerend kampioen Frankrijk het opneemt tegen Argentinië in een paradepaardje in de finale in het Lusail Stadium, waarbij beide teams op zoek zijn naar een derde ster op hun embleem.

Kroatië versloeg Marokko met 2-1 in de play-offs voor de derde plaats op zaterdag. Het was een vermakelijke aangelegenheid die diende als opstapje naar het hoofdtoernooi waar Frankrijk Lionel Messi en zijn laatste kans op glorie in de weg staat.

In de dug-out van Frankrijk heeft coach Didier Deschamps zijn plaats al ingenomen tussen de groten van de sport - als speler en als coach - maar hij kan nog een stap verder gaan door de eerste coach te worden die back-to-back titels wint in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog.

De laatste keer dat deze twee teams elkaar ontmoetten, was tijdens het WK 2018, waar Frankrijk Argentinië met 4-3 versloeg in de laatste 16, een ontmoeting die misschien wel de meest vermakelijke wedstrijd van het toernooi in Rusland was.

De finale zal ook een clash van generatiesterren zijn wanneer de 35-jarige Messi, spelend in zijn laatste WK-wedstrijd, het opneemt tegen zijn 23-jarige Paris St Germain-teamgenoot Kylian Mbappé.

Beide spelers scoorden vijf doelpunten op het WK en zouden Qatar mogelijk met drie trofeeën kunnen verlaten, aangezien ze ook strijden om de Gouden Schoen voor de topscorer en de Gouden Bal voor de beste speler van het toernooi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May