Kroatische aanvoerder Modric blijft spelen
18 Dec 2022, 06:47
foto
De aanvoerder van Kroatie, Luka Modric, houdt zijn bronzen medaille op na de overwinning op Marokko in de troostfinale. (Foto: AP)


De aanvoerder van Kroatië, Luka Modric, is nog niet van plan om zijn voetbalschoenen op te hangen. De 37-jarige middenvelder zei, kort nadat hij het nationale team naar de overwinning had geleid bij de derde plaats in de play-offs van het WK in Qatar, dat hij volgend jaar voor Kroatië zal blijven spelen in de Nations League-wedstrijden.

"Wat betreft mijn toekomst, ik weet niet of ik zal spelen tot het EK van 2024 in Duitsland, we zullen zien", vertelde hij aan BeIn Sports na de 2-1 overwinning van Kroatië op Marokko in Doha's Khalifa International Stadium op zaterdag.

"Ik moet stap voor stap gaan. Ik geniet van het nationale team, ik voel me gelukkig, ik denk nog steeds dat ik op een hoog niveau kan presteren en ik wil doorgaan tot in ieder geval de Nations League", aldus de speler van Real Madrid.

"Daarna zal er meer tijd zijn om na te denken over het EK, maar nu gaat het stap voor stap en gaat het door tot in ieder geval de Nations League, en daarna zullen we zien."

De Kroatische coach Zlatko Dalic prees de "fantastische prestatie" van Modric in Qatar. "Hij is onze kapitein, hij is onze grote baas", zei hij.

"Hij speelde fantastisch dit toernooi. Hij is 37 jaar, maar hij speelde als een 20/25-jarige. Hij is onze leider. Iedereen volgt hem", voegde Dalic eraan toe. "Sommige mensen denken dat dit het einde is, maar ik denk dat hij nog lang bij Kroatië zal blijven."

De assistent-coach van Kroatië, Ivica Olic, zei ook dat hij er "100 procent zeker" van was dat Modric in de ploeg zou blijven als hij fit is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May