EBS-bericht over stroomuitval vanochtend
17 Dec 2022, 22:27
foto


Door een storing van de hoogspanningslijnen vanuit Afobaka ontstond vanmorgen om 6.25 uur een algehele black-out in Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne en Saramacca. Dit gebeurde tijdens geplande werkzaamheden aan een van de hoogspanningslijnen. Dit gebied kwam ruim 2 uren zonder elektriciteit te zitten. Ook de watertoevoer viel uit.

Ongeveer 60% van de elektrische energie die nodig is om de vraag in het EPAR gebied te dekken, is afkomstig van de SPCS hydrocentrale. Hiernaast wordt het EPAR ook voorzien door de thermische centrales van SPCS en de Energiebedrijven Suriname (EBS). Als gevolg van dit tekort is het beveiligingssysteem van het netwerk aangesproken, met de black-out als gevolg, meldt EBS.

Na herstelwerkzaamheden op de lijn vanuit Afobakka, kon de EBS weer overgaan tot het voorzien van de verschillende gebieden. Rond 08:00 uur vanochtend werden de eerste gebieden geleidelijk aan weer voorzien van elektriciteit en tegen 09:35 uur was de stroomtoeover naar het EPAR gebied volledig genormaliseerd.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May