Raghoebarsing: Bedrijven moeten stoppen met opdrijven koers
14 Dec 2022, 06:48
foto
Minister Stanley Raghoebarsing van Financien & Planning geflankeerd door zijn collega's Silvano Tjong Ahin en Albert Ramdin. Beiden hebben het bewind gevoerd op dit departement.


Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning vraagt bedrijven die de koers opdrijven om daarmee te stoppen. De minister wil (nog) geen dwangmaatregelen tegen hen gebruiken. Raghoebarsing merkt op dat er genoeg andere manieren zijn om rijk te worden zonder het volk te belasten. Het stoppen van de koersstijging is een van de beleidspunten waar hard aangewerkt gaat worden de komende tijd.

 Raghoebarsing heeft op een regeringspersconferentie dinsdag een inkijk gegeven over het financieel beleid. Hij benadrukt dat een sociaal programma op zijn plaats is, maar dat het economisch programma ook goed uitgevoerd moet worden. Anders heeft men niets aan sociale steun; hoge koersen betekenen hoge prijzen waardoor hulp van de overheid altijd achterhaald zal zijn.

"Iedereen begrijpt dat een koersstijging funest is, dat een prijsstijging funest is," haalt de nieuwe minister aan. "Sommige mensen denken dat banken en bedrijven belang hebben bij een koersstijgiing. Dat is helaas niet zo. Iedere keer als de koers stijgt, verzwakken onze banken. De banken en het bedrijfsleven leven niet van koerstijgingen. Hoe goedkoper de producten hoe meer ze kunnen verkopen. Niemand behalve speculanten hebben belang bij koersstijgingen."

"De koersstijgingen stoppen, niet met dwang maar met oproepen van bedrijven die dat doen, om verantwoordelijkheid te nemen," deelt Rashoebarsing mee. "We kunnen altijd dwingen. Er zijn dwangmaatregelen maar bij voorkeur niet. Bij voorkeur vraag ik aan het bedrijfsleven  om verantwoordelijkheid te dragen. Want er is genoeg in dit land voor iedereen om te verdienen en rijk te worden zonder dat we dit soort problemen over de nek van ons volk halen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May