Bevoegdheden in tandheelkundige zorg onder de loep
13 Dec 2022, 22:58
foto
Vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, de stichting Jeugdtandverzorging, de Vereniging van Jeugdtandverzorgers en de Surinaamse Tandartsen Vereniging in overleg over de vastlegging van nadere bevoegdheden en onderwijs-technische aangelegenheden in de tandheelkundige zorg.


Het ministerie van Volksgezondheid, de stichting Jeugdtandverzorging, de Vereniging van Jeugdtandverzorgers en de Surinaamse Tandartsen Vereniging zijn in overleg over de vastlegging van nadere bevoegdheden en onderwijs-technische aangelegenheden in de tandheelkundige zorg. Er is afgesproken dat de feedback per eind januari 2023 opgenomen zal worden in een concept staatsbesluit.

Het overleg is nodig door aanname van de Wet Oral Health Therapist (OHT). De wet schrijft voor dat nadere bevoegdheden en onderwijstechnische aangelegenheden bij staatsbesluit worden vastgelegd. Minister Anwar Ramadhin van Volksgezondheid heeft de actoren verzocht om spoedig in overleg te gaan en consensus te bereiken over de taken en bevoegdheden van de Oral Health Therapist, de Jeugdtandverzorger en andere zaken rakende het beleid, welke de basis zullen vormen voor een concept Staatsbesluit.

Het concept staatsbesluit zal aan de regering voor goedkeuring worden aangeboden. In de wet is opgenomen dat binnen 12 maanden na afkondiging van de wet het inpassingsprogramma om te schakelen van jeugdtandverzorger naar Oral Health Therapist ook al aangeboden en ingediend dient te worden.

Bij de Stichting Jeugdtandverzorging is een commissie geïnstalleerd die het inpassingsprogramma zal samenstellen en indienen bij de directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Er is verder gesproken over het voortbestaan van de stichting Jeugdtandverzorging en de korte termijnplannen c.q. investeringen bij deze Stichting, meldt de voorlichting van Volksgezondheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May