Suriname en Guyana praten over gezamenlijke ontwikkeling
13 Dec 2022, 21:03
foto
Minister Kenneth Amoksi (l) en de Guyanese ambassadeur Virjanand Depoo.


De Guyanese ambassadeur, Virjanand Depoo zei dinsdag bij een bezoek aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) dat hij graag ziet dat Suriname en Guyana samen optrekken bij de ontwikkeling van de olie-en gasindustrie zodat eventuele valkuilen vermeden kunnen worden. Amoksi noemde met name de criminaliteitsbestrijding als een van de gezamenlijke uitdagingen van Suriname en Guyana.

Amoksi stelde voor dat er in de toekomst Justitiële overeenkomsten gesloten worden tussen Suriname en Guyana, met onder meer als doel het beteugelen van de vlucht van verdachten van misdrijven. Depoo stelt dat er een toename is van illegale handel tussen beide landen. Guyana ziet graag ook een samenwerking op het gebied van data uitwisseling tussen de veiligheidsdiensten van de respectievelijke landen. Dit zal de opsporing en lokalisatie van verdachten vergemakkelijken.

Er is nu reeds een goede samenwerking tussen de politie van Nickerie en die van Guyana, zegt Amoksi. De samenwerking kan met het oog op de gemeenschappelijke doelen en uitdagingen, volgens hem uitgebouwd worden. Amoksi zal een werkgroep samenstellen bestaande uit functionarissen van het ministerie, de politie en de douane. Deze werkgroep zal namens Suriname fungeren als gesprekspartner met Guyana om te komen tot de nodige overeenkomsten, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May