Ravaksur bespreekt zorgpunten leefbaarheid met president
11 Dec 2022, 02:52
foto
Vertegenwoordigers van de vakbeweging (Ravaksur) leggen zorgpunten voor aan president Chan Santokhi. (Foto: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi heeft zaterdag in een spoedoverleg knellende punten vanuit de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) aangehoord. Er is gebogen over oplossingsmodellen diverse vraagpunten. Partijen hebben ook gesproken over de afgenomen koopkracht, prijsverhogingen, met name van brandstof en de effecten daarvan op de leefbaarheid. Met de Belastingdienst zal nagegaan worden wat de mogelijkheden zijn over de herziening van de loonbelastingschijven. Ook de kwestie van de invoering van belasting toegevoegde waarde gekoppeld aan een verlaging van loonbelasting is besproken.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking zegt dat Ravaksur twee weken geleden per schrijven naar een spoedoverleg met de president heeft gevraagd. Dit vanwege de verslechterde financieel economische situatie in het land, de hogere kosten voor levensonderhoud en problemen met de inkomsten van verschillende lagen van de bevolking, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De bewindsman zegt dat het gesprek met de frontlinie van vakbonden constructief was. “Er is openhartig gesproken over een aantal zaken. Ten eerste over de politiek bestuurlijke situatie in het land. De ontwikkelingen die zich de afgelopen dagen hebben voorgedaan.” De president heeft toegezegd dat er verder overleg komt met de politieke leiding in het land en Ravaksur. Verder heeft de vakcentrale aangegeven dat de armoede toeneemt en dat werkgelegenheid in gevaar komt. Aangegeven is dat kleine bedrijven het moeilijk hebben om te overleven in termen van inkomsten.

“De president zegt dat wij in een situatie zijn van gezondmaking en er doen zich omstandigheden voor die niet zo aangenaam zijn voor de bevolking, maar dat dit traject noodzakelijk is om te komen tot herstel en gezondmaking. Dat is ook wat de vakbeweging wilt. Een duurzame economische ontwikkeling”, deelt Ramdin mee. Er komt een vervolggesprek met Ravaksur.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May