Hess koopt US$ 750 miljoen koolstofkredieten van Guyana
05 Dec, 22:06
foto
Guyana heeft al voor een miljard dollar koolstofkredieten verkocht. Daarmee wordt gegarandeerd dat zijn bossen in tact blijven.


Hess Corporation, eigendom van de VS, een consortiumpartner in de offshore oliesector van Guyana, heeft ermee ingestemd om in het komende decennium voor US$ 750 miljoen aan koolstofkredieten te kopen van Guyana, om ervoor te zorgen dat het bijna intacte Amazonegebied van het land, veilig blijft. Met zijn besluit wil Hess dat de Guyanese regenwouden nog tientallen jaren blijven staan.

Guyanese regeringsfunctionarissen en leidinggevenden van het in New York gevestigde Hess ondertekenden vrijdag laat de overeenkomst in het kader van het programma van de Verenigde Naties ter vermindering van de uitstoot door ontbossing en bosdegradatie (REDD). Dit is de tweede grote deal die het land in de afgelopen tien jaar heeft gesloten. In 2009 had Noorwegen een overeenkomst getekend om US$ 250 miljoen aan financiering te verstrekken om ervoor te zorgen dat de 18 miljoen hectare bos van het land, intact blijft.

De regering zegt dat het inspanningen zal blijven leveren om extra partners op de koolstofkredietmarkt te krijgen, terwijl het land werkt aan een minimale oogst van zijn bosrijkdommen in een land ter grootte van Groot-Brittannië, of de Amerikaanse staat Idaho, met minder dan 1 miljoen inwoners.

"Guyana is een van de meest beboste landen ter wereld. We bewonderen de inspanningen die Guyana al jaren levert om de bossen van het land te beschermen, en de voortdurende inspanningen van de regering om klimaatverandering tegen te gaan en een sterk model te bieden voor andere landen, andere bedrijven en andere regeringen", zei John Hess, Chief Executive van Hess Corporation bij de ondertekeningsceremonie.

Ondertussen zei vicepresident Bharrat Jagdeo dat ongeveer 30% van de US$ 750 miljoen zal worden gereserveerd voor ontwikkelingen in inheemse gemeenschappen. Er zijn negen van dergelijke stammen in Guyana, goed voor ongeveer 10% van de bevolking.

Hess is met 35% een belangrijke partner van ExxonMobil en CNOOC van China, werkzaam in de lucratieve offshore olie- en gassector van Guyana, in de nasleep van een grote ontdekking in 2015 nabij de grens met Suriname.
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January