Bus- en boottarieven gaan niet omhoog
03 Dec 2022, 00:00
foto


De Particuliere Lijnbushouders Organisatie, het Nationaal Vervoer Bedrijf en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname zullen gesubsidieerd worden, nu de brandstofprijzen zijn gestegen. De tarieven van het openbaar vervoer zullen hierdoor niet stijgen. Voor de subsidie is SRD 31.778.442 ter beschikking gesteld door de regering. Dit bedrag zal in twee termijnen uitbetaald worden, te weten SRD 18.000.000 in december en SRD 13.778.442 in januari 2023.

De overheid besteedt ruim SRD 400 miljoen per maand aan brandstofsubsidie. President Chan Santokhi heeft tijdens een regeringspersconferentie maandag, aangegeven dat dit heel zwaar drukt op het budget van de Staat. “De regering heeft de subsidie op kookgas en andere producten voortgezet. Vanwege de ontwikkelingen op internationaal vlak is de subsidie voor brandstof onhoudbaar hoog geworden”, legde Santokhi uit.

Door deze aanpassing van de brandstofprijs zal de Staat minimaal SRD 100 miljoen aan subsidie overhouden, meldt de Communicatiedienst Suriname. De bus- en boothouders zullen voor nu, op basis van het prijsverschil op diesel en gasoline, gesubsidieerd worden. De subsidie zal duren totdat het sociaal programma van de overheid wordt ingevoerd. Dit zal ook ervoor zorgen dat schoolvervoer gegarandeerd zal blijven.


Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March