Braziliaanse pastor heeft heimwee naar Suriname
02 Dec 2022, 04:54
foto
Pastor Leandro Agusto heeft bijkans 6 jaar in Suriname gewoond en gewerkt. Hij heeft heimwee naar het land. (Foto: Stephany Kasketi)


Tijdens het shoppen in de mall kom ik in contact met pastor Leandro Agusto. Hij hoorde mij overleggen met een shopassistent en kwam vragen of ik uit Suriname kom. De pastor is van de Braziliaanse kerk en heeft 5 jaar en 10 maanden in Suriname gewoond.

Nu is de geestelijke teruggeroepen naar Brazilië en kan na 5 maanden nog steeds niet meer wennen aan zijn geboorteplaats. Hij woonde aan de President da Costalaan. De gemeente bestaat uit 50 personen en wordt vooralsnog bezocht door Brazilianen die in Suriname wonen en werken. Deus de Amor is namelijk een wereldwijde pinkstergemeente die in Sao Paulo', Brazilië opgericht is. Zijn opvolger in Suriname is Luis.

Pastor Leandro woont nu 6 uren rijden van de hoofdstad en wil graag vóór de feestdagen even terug naar Suriname voor vakantie. Hij mist vooral het Surinaamse eten zoals roti, saoto en alle zoute lekkers en gebakjes.

Ik neem voor nu even afscheid van pastor Leandro want het is de laatste dag in Fortaleza. Alles wat ingeslagen moet worden, moet mee want in Belem is alles een tikje duurder. De mall is heel goed gesorteerd met een foodcourt. Het is shopping time now...

Stephany Kasketi
Advertenties