President heropent nieuwbouw muziekschool Commewijne
27 Nov 2022, 14:12
foto
President Chan Santokhi onthult het naambord van het Muziek Educatie Centrum Commewijne. De school heeft haar eigen pand betrokken.


President Chan Santokhi heeft zaterdag de heropening verricht van het Muziek Educatie Centrum Commewijne. De muziekschool heeft haar eigen pand betrokken. De nieuwbouw telt drie leslokalen. Voorheen werd gebruik gemaakt van een huurpand.

Naast het feit dat de school nu over haar eigen gebouw beschikt, gaf het Bureau Gemeenschapsprojecten ook goedkeuring voor de aankoop van instrumenten voor de muziekeducatie. Op basis van de lessen is er een lijst gemaakt van wat er aangeschaft moet worden. Het gaat onder meer om drumstellen, keyboard, gitaren en boxen. Verder zijn er ook onderdelen voor oosterse instrumenten aangeschaft zoals de gamelan en kendang. "Muziek geeft hoop, liefde en brengt mensen samen", sprak projectmanager Jaswant Doekharan.

In de toekomst zal er voor wat betreft muziekeducatie meer samengewerkt worden met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur alsook met het Bureau Gemeenschapsprojecten, meldt de Communicatiedienst Suriname. Onderwijsminister Marie Levens was ook aanwezig bij de heropening.

Directeur Rudolf Mingoen sprak zijn dank uit aan de regering voor de ondersteuning. Hij onderstreepte het belang van muzieklessen en refereerde daarbij naar het thema van de organisatie 'Cultuureducatie via muziekeducatie'. Leerlingen van de muziekschool hebben ter gelegenheid van de heropening hun talenten getoond. Daarnaast was er een optreden van een Javaanse dansgroep. De school bestaat sinds 24 april 2010.
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November